Hjemme

Hjemme

tirsdag 23. september 2014

Det å dele

I bladet utdanning fra 15.september 14 leste jeg om en lærer som legger ut undervisningsopplegg og oppgaver på en nettside. Hun sier at hun ikke alltid er fornøyd med lærebøkene, og syns derfor det er bedre å lage dem selv. Hun syns også det er en fin måte å organsiere på, da hun lett finner fram til opplegg hun har brukt før, i stedet for at noe hun har arbeidet mye med kun skal brukes en gang. 


Bilde av artikkelen i bladet Utdanning.
Noe vi alle er kjent med er at lærer har en travel hverdag. Da kan det iblant være godt å finne ferdige opplegg, sånn at man slipper å finne opp kruttet hver dag. Videre sier hun at hun syns norske lærere har et stykke å gå når det kommer til å dele mer av arbeidet med hverandre. Bare tenk på hvor mange lærer det er i norge, hvor utrolig mange undervisningsoppleggg og oppgaver som lages. Som man kunne delt med hverandre. Alle skolene jobber jo mot de samme målene, nemlig LK06. 

Hun sier videre at det beste hadde vært hvis man hadde hatt interettsider der lærer kunne logge inn og bidra sammen, og det er jeg enig med henne i. Det hadde vært veldig kjekt å kunne vært på en slik side og fått ideer og inspirasjon, men også dele. 

Nettsiden for norskoppgaver finner dere her, derfra kan man også gå til sidene matteoppgaver, engelskoppgaver, og komplett læreverk i engelsk. 

6 kommentarer:

  1. Det er godt poeng at det lages mengder av undervisningsopplegg, og at vi ikke trenger å "finne opp kruttet", som du sier. Ofte er det greit å få ideer fra det andre har lyktes med, og så kan man tilpasse eller utvikle det videre, slik at det dekker det behovet en selv har. Lærerne hadde kanskje hatt behov for en digital "delingsbank" .... ? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Man kan spare mye tid og krefter på å ta utganspunkt i andres og deretter endre det til sitt eget, slik at det passer for dine elever og klasser.
      Ja, det trur jeg hadde vært noe :)

      Slett
  2. Hei Kine-Mariell.

    Viktig tema som bør settes mye mer fokus på.
    Jeg tror mange mennesker er for "ærekjære"... alle vil være (se om som) den beste læreren og dermed holde for seg selv hva som gjør at akkurat deres undervisning fungerer så bra.

    Jeg har selv tenkt på at vi studenter burde laget en side hvor vi la ut tips og ideer som vi har hentet fra praksis og vikarjobber. Kjekt å ha en perm med ideer når man er ferdig utdannet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Man vil holde på det man syns fungerte bra, istede for å dele det med andre, og da også ha muligheten til å finne noe selv også.

      Ja, det var ikke noen dum ide. Man ser mange gode ideer og tips i praksis og som vikar, og det hadde absolutt vært en fordel å kunne tatt fått andres også.

      Slett
  3. delogbruk.no er et nettverk der lærere og andre med interesse for IKT og læring deler. Der fant jeg nettopp nå en spennende blogg med mange gode opplegg: http://idamhh.tumblr.com/

    SvarSlett